2019-12-20 12:04:07• hírek • Szatmár.ro

Bábelőadáson a Refi elemi osztályosai

Az előkészületek jegyében, ünnepi ráhangolódásban telt a hét a Református Gimnázium elemi osztályos kisdiákjai számára.

A napokban minden apró kéz azon ügyeskedett, hogy meglepetést varázsoljon szerettei számára a fenyőfa alá. Meghitt karácsonyi műsorral léptek fel szüleik és iskolatársaik előtt, jótékonysági felhívásokhoz csatlakoztak, igyekeztek jobbá, szebbé tenni egymás számára azt az időt, mely a karácsonyi csoda beteljesedéséig maradt.
 

A sok jó cselekedet és segítő szándék elismerésként, két bábelőadás volt a gyermekek jutalma. Az ifjú önkéntesekből álló nagyváradi Magocska bábcsoport egy hangulatos, sokatmondó előadással örvendeztette meg a refiseket.
 

A „Karácsony a hegyekben” című darab üzenete az idős, a szeretet ünnepét magányosan töltő emberekre való odafigyelést közvetítette.

Az Új Remény Egyesület jóvoltából, az iskola vendégül láthatta a „Zenebona” társulatot is. Sanyi Bohóc és Cini művésznő Miskolcról utazott városunkba. Sanyi Bohóc, azaz Illi Sándor szatmári születésű, tehát bátran állíthatjuk róla, hogy ő nem vendégelőadóként érkezett, hanem haza látogatott.
 

Ezen a zenés, interaktív előadáson minden gyermek kiválóan szórakozott. Sanyi bohóccal együtt megtanulták a pingvintáncot, a cipőfényezést, majd a megbocsátás művészetébe is bevezetést nyerhettek az ifjú tanoncok. A Zenebona társulattól minden kis refis megtanulta, hogy az igazi boldogság nem a tökéletességben rejlik. A valódi ünnepet az együttlét, az egymásra odafigyelés, egymás szeretete és megbecsülése jelenti, hisz a karácsony örömöt, varázslatot, reményt és fényt hoz a sötétségbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: